close ×
+

INTERVIEWS:
  

MUSIC DEALERS (ENGLISH)


PRESS


Croatian National Theatre  – Anita Andreis

HNK (CROATIAN)


Autor/izvor: Jelena Pervan
Datum objave: 07.11.2013.

Šegrt Hlapić: poetično putovanje koje slavi temeljne emocije poput dobrote, ljubavi i zajedništva

“Osim predivnih lokacija i kvalitetne glumačke postave filmska je glazba detalj bez kojeg Hlapić ne bi bio tako poetičan. Anita Andreis napravila je odličan soundtrack, a zanimljiva je informacija da je posudila psa na tjedan dana kako bi što bolje prikazala ljubav čovjeka i psa kroz glazbeni dio koji prati scene s Bundašom.”


SOURCE: BODY PIXEL (ENGLISH)

GULIVER – animation movie

And what about the music and sound in your work? Your work is rather atmospheric, you know…

ZB: Yes, music is very important to me! I would say that music is sort of the second part of the film. On Gulliver I had an opportunity to collaborate with the composer Anita Andreis. When she composed the music, afterwards I was able to see the other part of my own film that had been till then unfathomable even to me.
So, I can say that then the film got in a way its very own body. This is something that carries its part in the editing phase, because in animation, music sort of sets the pace. I think that’s a remarkable juncture.


FILMOVI.HR (CROATIAN)

Autor/izvor: Katarina Marić
Datum objave: 06.04.2010.

SLAVLJE ANIMACIJE  19. Dani hrvatskog filma (6. – 11. travnja 2010.): Nagrađeni filmovi

Svakako treba spomenuti i glas Pere Kvrgića kao pripovjedača odnosno djelu komplementaran, pravi filmski, desplatovski melankoličan score Anite Andreis Žganec, koji pridaju kompleksnosti i zaokruženosti Gulivera kao cjeline, a koji bi također zaslužio biti pobjednikom kategorije najbolje glazbe.


FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA (CROATIAN)

Diplome Festivala osvojili su Nedeljko Dragić za animaciju u filmu Rudijev leksikonSvjetlan Junaković za dizajn filma Moj putZvonko Todorovski za scenarij filma Povratak i skladateljica Anita Andreis Žganec za glazbu u filmu Guliver